dinsdag 26 maart 2013

De eerste date overleven als een heer - deel 3

Dit is het derde en laatste deel over het overleven van de Eerste Date als een heer.

Lees deel 1
De date

Je date heb je van tevoren gepland. Je biedt aan haar jas aan te nemen en haar stoel aan te schuiven, sommige vrouwen zijn er stellig in dat ze dat niet willen, prima maar bied het in ieder geval aan! Enfin, hopelijk gaat je date een beetje volgens plan en amuseren jullie je, en belangrijker nog, lijkt er meer te zijn dan je op het eerste oog ziet.


De rekening

Met dank aan TheGloss.com waar ze de lezeressen
ondervraagden over wie er zou moeten betalen.
Een van de vruchten van de emancipatiestrijd is dat mannen en vrouwen een gelijke beloning voor dezelfde arbeid ontvangen. Jep! Dikke kans dat zij net zoveel of meer verdient dan jij. En toch betaal jij op de eerste date. Zo hoort het nou eenmaal, tough luck, kusje erop? 

De heer betaalt vanwege de volgende redenen:

- Jij nodigde haar uit, dus jij betaalt. Als je iemand op de koffie vraagt ga je er toch ook niet vanuit dat ze met een thermoskan onder de arm aankomen?

- Het klassieke rolpatroon is dat de man meer verdient dan de vrouw, en we doen net alsof dat nooit verandert is.

- Je wilt overkomen als een gulle persoonlijkheid die niet hecht aan aardse zaken. Je vindt het veel interessanter om haar te leren kennen.

- Je bent een heer, toch? Een heer betaalt voor een dame, nogmaals, zo heurt het.

Als het tijd is voor de rekening, dan is dat een prima gelegenheid om de show te stelen. Vrouwen vinden het stiekem leuk dat de man de leiding neemt door om de rekening te vragen. Bovendien is dat een mooi moment om te laten zien hoe smooth je bent. Ga je wild zitten zwaaien, of erger nog, zitten roepen of fluiten? Zij schaamt zich dood, en date nummer 2 is net zo waarschijnlijk als winst van het Nederlands elftal op het EK2012.

Trek met een subtiel gebaar de aandacht van het bedienend personeel, een kleine beweging van een half geheven vinger is bij goed personeel al voldoende. Vervolgens doe je alsof je in de lucht iets schrijft, het universele gebaar voor "Mag ik de rekening alstublieft?". Wanneer de kelner(in) met de rekening komt, trek dan het schaaltje of mapje met een nonchalant gebaar rustig naar je toe. Te gehaast en je date schrikt, te langzaam en je date vraagt zich af of je het misschien niet kunt betalen.

Bekijk rustig de rekening 
zonder 'm helemaal uit te splitsen. Wanneer er een complete extra maaltijd opstaat moet je er zeker iets van zeggen maar als er één glas wijn of koffie te veel opstaat moet je een keuze maken. Kom je laconiek en ontspannen over en zeg je er niks van? Of maak je er een punt van, met als risico een discussie met het bedienend personeel? Wellicht is het een idee om de fooi zo te berekenen dat je het teveel aangeslagen drankje als deel van de fooi rekent. Dit kun je natuurlijk gerust zeggen wanneer je betaalt, we doen het even me een rekenvoorbeeld. De totale rekening bedraagt € 63,- maar zou € 58,- zijn wanneer er netjes 4 glazen wijn werden berekend in plaats van 5. Zeg dan iets in de geest van "Mevrouw ik zie dat u 5 glazen wijn hebt aangeslagen terwijl we er maar 4 hebben gedronken. Maar dat is niet erg, geeft u mij € 5 terug" en overhandig haar € 70,-.

Nogmaals dit is een rekenvoorbeeld, ik kan niet in ieders portemonnee kijken maar ik denk dat ik het zó zou oplossen.

De thuiskomst


Goed, dat was een heerlijke avond maar 
Met dank aan Captivated. Let op!
Dit is natuurlijk optioneel!
nu is het tijd om naar huis te gaan. En zoals het een heer betaamt breng je haar thuis. Je parkeert voor de deur, zegt haar even te wachten, loopt achter de auto langs en doet de deur voor haar open. Dan bied je haar je arm aan en begeleid je haar naar haar voordeur. Op die manier maak je wel contact maar kom je niet grijpgraag over.

Als je aangekomen bent bij haar deur dan heb je een paar seconden om de hele date te maken of te breken. Vraag dus niet of je binnen mag komen, dat is domweg goedkoop. Als zij vraagt of je nog binnen wilt komen, dan weiger je beleeft. "Nee, laten we lekker gaan slapen" is een prima weigering die geen afwijzing herbergt. Daarnaast laat het haar zien dat je een heer bent waardoor ze je zal respecteren. Bovendien is verwachting een afrodisiacum, wat meteen het succes van bijvoorbeeld de Twilight Saga boeken verklaart.

De opvolging

Carry Grant belt zijn date na, met dank aan
de buren van TheGentlemanBlog.

Een veel gehoorde tip voor opvolging van een date is "wacht een dag, en wacht dan nog een dag". En dat zou een "gouden regel" zijn. Pertinente onzin natuurlijk. En bovendien kennen vrouwen die regel ook, wil jij overkomen als de man die zich alleen maar aan de standaard houdt? Natuurlijk niet! Er is niks mis met een sms'je "ik heb het leuk gehad, slaap lekker". De echte opvolging doe je echter telefonisch. Dus je belt haar de volgende dag op, als ze niet opneemt spreek je een bericht in en wacht je tot ze terugbelt, als ze na 48 uur nog niet heeft teruggebeld dan bel je haar nog één keer. Als je dan weer niks hoort snap je de hint en laat je het voor wat het is.Onder geen beding geschiedt de "officiële opvolging" via sms, e-mail, Facebook of Twitter!

Geen opmerkingen: