maandag 25 maart 2013

De eerste date overleven als een heer - deel 2


In het eerste deel van deze reeks heb ik jullie kort uit de doeken gedaan hoe "men" een dame uitnodigt om op date te gaan. Hopelijk is dat volgens plan gegaan en dan is het nu tijd voor deel 2.

Presentatie

Wanneer je op een eerste date gaat met een vrouw waarmee je meer zou willen dan alleen een avontuurtje, dan is het motto "dress to impress". Je trekt een kostuum aan met gewassen (!) en gestreken (!) overhemd, ook hier het hoeft allemaal niet perfect en feilloos te zijn maar vrouwen vinden het heerlijk om een man te zien die moeite doet voor hén! 

Geleend van de buren van BeFashionable.

Voor een diner zou ik zeggen een donkere spijkerbroek met goede pasvorm, daarop een goed passend, liefst getailleerd overhemd en een colbert. Vergeet de accessoires niet, zoals een pochet. Dit laat zien dat je je gemakkelijk voelt bij het dragen van een colbert. Laat de verwassen spijkerbroek met kapotgetrapte rafelranden en de grappige t-shirts achterwege. Hoe hilarisch en "jij" je het ook vindt, op een eerste date staat het onvolwassen en onverzorgd. 


Naast onberispelijke kleding zorg je dat je verder op en top verzorgd bent. Haar gewassen en in model gebracht, glad geschoren, en nagels geknipt en schoongemaakt. Zorg voor een prettige after shave die mannelijk en doordringend is zonder overheersend aanwezig te zijn. Verder de tanden gepoetst en mondwater gebruikt, toch? Lijkt me logisch! De obligate bos bloemen kun je achterwege laten, tenzij het je niet kan schelen dat ze in de auto blijven liggen terwijl jullie gaan dineren.De aankomst


Tenzij je beiden aan de andere kant van het land woont, of onredelijk veel moeite moet doen, haal je haar op. Zoals het hoort en zoals je vader en opa deden. Mijn vrouw en ik woonden in respectievelijk Haarlem en Rotterdam. Ik werkte destijds in Utrecht en was afhankelijk van openbaar vervoer. Daarom is zij naar Haarlem gekomen waar wij vervolgens dineerden.


Bied aan om haar op te halen ook al moet je naar de andere kant van de stad rijden, in de spits, langs wegwerkzaamheden. En verzeker haar dat het geen moeite is, je bent toch aan die kant van de stad of je vindt het echt geen moeite, wat het ook is, je zucht niet en klaagt al helemaal niet! En maak je auto schoon, hij hoeft niet spic en span te zijn, de dame snapt ook wel dat je nog meer te doen hebt maar haal in ieder geval de lege blikjes en flesjes eruit. En als je rookt, gooi dan je asbak leeg! Als een vrouw je auto ziet, die lijkt op een zwijnenstal, dan zal haar eerste gedachte zijn dat je huis ook wel zo zal zijn en dat jij er ook onverzorgd bijloopt. Dus? Leeghalen, even Febrèze sprayen en haal 'm snel door de wasstraat.


Stop trouwens vóór je de dame oppikt om je chipknip op te laden en geld te pinnen. Contant geld maakt het makkelijker om een gunst te kopen bij bijvoorbeeld een serveerster die je vertelt dat ze "vol" zitten (zelfs € 5 kan net dat ene tafeltje zijn dat ze niet zag) . Bovendien kun je het contante geld goed gebruiken voor het afrekenen, hierover later meer. De chipknip is voor het parkeren, je wilt niet aan haar vragen of zij nog € 2,- op haar chipknip heeft, toch? Als zij aanbiedt om het parkeren te betalen, weiger beleefd maar sta het toe als ze erop staat. Het is nog steeds 2013 en emancipatie en dergelijke...


Oké, dus dat heb je allemaal? Dan nu de pick-up zelf. 

Allereerst zorg je dat je op tijd bent! Geen heer laat een dame wachten! Als je op je eerste date al te laat komt dan biedt dan weinig hoop voor de toekomst en bovendien roept het alleen maar gedachten bij haar op die je niet wilt "zou hem wat overkomen zijn" is dan nog de gunstigste maar "heeft hij toch geen interesse?" zal eerder opkomen. Als je door onvoorziene omstandigheden dan tóch later bent, bel dan bijtijds en geef een realistische tijd door "ik denk 5 minuutjes" en een kwartier later arriveren is not done. Kom echter ook niet te vroeg. Vrouwen zijn berucht om het feit dat ze tot de laatste minuut gebruiken om hun uiterlijk te perfectioneren en haar over de toeren krijgen door een kwartier te vroeg te zijn is geen lekkere start.

Met dank aan de bloggers van JaneDough.
Sowieso haal je aan dame natuurlijk af bij de voordeur, alleen eikels staan voor de deur te claxoneren. Zodra ze opendoet en binnenlaat doe je er goed aan om haar te complimenteren met haar uiterlijk. Veel vrouwen besteden veel tijd en geld aan de juiste look voor de eerste date en dat mag best beloond worden. Als mevrouw dan klaar is om te gaan, bied haar dan een arm aan naar de auto en houd de deur voor haar open. Nogmaals, emancipatie en feminisme ten spijt, vrouwen waarderen een ouderwetse heer. Tijdens de rit zet je het liefst de radio uit zodat je kunt praten òf je zet 'm op een niet storende zender. Zelf kies ik in zo'n geval voor het oude Arrow Jazz FM, of tegenwoordig Sublime FM, daarop is vaak jazzy, rustgevende en warme muziek te horen en weinig reclames. Luister niet naar Radio1 of BNR, tuurlijk, je komt over als "ontwikkeld" en "geïnteresseerd" maar de praatprogramma's maken elk gesprek tussen jullie onmogelijk.


Geen opmerkingen: